Prazniki v Sloveniji (aplikacija za Android in iOS)

Ob praznovanju novega leta, s katerim samostojna Republika Slovenija simbolično vstopa v 27. leto obstoja, je na pametnih telefonih na voljo brezplačna mobilna aplikacija Slovenski prazniki (www.slovenski-prazniki.si), ki jo lahko vsi uporabniki Google Play in APP store prenesejo brezplačno.

Aplikacija Slovenski prazniki
Nabor slovenskih aplikacij za pametne telefone je obogatila še ena praktična in uporabna aplikacija Slovenski prazniki. Ideja se je rodila v mladi ekipi razvijalcev v podjetju 1A Internet, ko je bilo govora o tem, ob katerih praznikih je potrebno izobesiti slovensko zastavo. Po zgledu uspešne aplikacije Malcajt so zasnovali priročno in uporabno mobilno aplikacijo Slovenski prazniki, ki vsebuje seznam vseh praznikov v tekočem letu, obogatena pa je tudi z njihovim kratkim opisom ter pregledom dni, kdaj se prazniki zvrstijo.
Pri vsakem prazniku je označeno, ali je v tekočem letu dela prost dan ali ne, kar ob začetku leta mnogi zelo radi preverimo. Posebej zadovoljni smo lahko, kadar se obeta leto kot 2017, ko se bo na delovne dni zvrstilo kar 12 praznikov. Med praznike v aplikaciji je že vključen tudi 2. januar, ki bo kljub vsem zapletom, ki smo jim bili priča v preteklih tednih, po petih letih premora v prihajajočem letu ponovno dela prost.
Aplikacija Slovenski prazniki uporabnika ob državnih praznikih opomni, da je potrebno izobesiti zastavo, omogoča pa tudi nastavitev opomnika, ki spomni da je praznik. V posebnem zavihku je dodano tudi besedilo slovenske himne. Aplikacija je brezplačno na voljo v spletnih trgovinah Google Play in APP store.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja